Workshops

In het dagelijks leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam geeft en focussen we ons vooral op woorden. Toch speelt lichaamstaal een belangrijke rol in onze communicatie. Onbewust zenden en ontvangen we heel veel non-verbale signalen, die we vervolgens vaak weer interpreteren zonder te checken of we het bij het juiste eind hebben.

In de workshops zijn de non-verbale beelden het uitgangspunt. Ik gebruik beeldentheater om situaties snel en efficiënt neer te zetten, want als je mensen vraagt om te vertellen hoe ze ergens over denken, dan ben je na een uur vaak nog niet veel wijzer en is de brij je in hoofd gerust alleen maar groter. Terwijl als er een beeld van wordt gemaakt, dan heb je letterlijk gelijk iets om vast te pakken.

Iets waarover we van mening kunnen wisselen, iets wat we kunnen aanpassen en ‘kneden’ naar hoe we het graag willen zien. Kortom met behulp van beeldentheater zetten we snel en efficiënt een situatie neer en geven er vervolgens woorden aan.

Interactief, kort en effectief
Een workshop is interactief, kort en effectief. De beelden blijven je vaak lang bij en helpen je in het dagelijks leven om met afstand te kijken naar uitdagingen op sociaal gebied.

  Een aantal voorbeelden van workshops zijn:

  • Wie is er bang
   Workshop over omgaan met (irreële) angst
  • Sorry, ik ben je naam vergeten
   Workshop over omgaan met dementie
  • Indruk maken
   Workshop voor leerlingen in het MBO onderwijs, spreek- en luistervaardigheid
  • Mensen kijken 
   Theaterworkshop: wie maakt het verhaal en hoe breng je het over?