Workshops

Interactief, kort en effectief
In de workshops zijn de non-verbale beelden en drama-oefeningen het uitgangspunt om situaties snel en efficiënt neer te zetten. De deelnemers gaan uit het hoofd en op de vloer actief aan de slag met het onderwerp, zodat we kunnen zien wat we zeggen.

Hieronder een aantal voorbeelden:


    Wie is er bang 

    Je kent het allemaal wel, angstig of bang zijn. Gelukkig maar, want angst is een goede raadgever, het waarschuwt ons voor gevaar. (Het is bijvoorbeeld heel gezond om het randje van het ravijn te vermijden.)

    Bij ongeveer één op de vijf mensen werkt die signaalfunctie niet goed, met het gevolg dat ze angstig zijn op momenten dat het niet nodig is.
    Wanneer dat gevoel de overhand neemt, kan het je leven gaan beheersen.

    Tijdens de workshop onderzoeken we wat het verschil is tussen angst en een angststoornis. Aan de hand van deze voorbeelden gaan we samen met ervaringsdeskundigen op zoek naar manieren om met elkaar hierover in gesprek te gaan.


    Sorry, ik ben je naam vergeten

    Hoe vaak gebeurt het je niet dat je iemands naam vergeet? Het is volledig onschuldig, omdat ons brein kennelijk in eerste instantie moeite heeft om nieuwe namen in één keer te onthouden. De onschuld van zo’n zin verdwijnt echter als sneeuw onder de zon wanneer je de diagnose dementie hebt gekregen.

    Samen met ervaringsdeskundigen onderzoeken we, wat er verandert in het contact met naasten als de diagnose dementie is gevallen. 


    Mag ik jou van dichtbij bekijken?

    Theater is eigenlijk niks anders dan mensen kijken en dat doe ik graag, jij ook? In deze theaterworkshop gaan we onderzoeken waar we dan eigenlijk naar kijken. Wat is theater? Wie maakt het verhaal en hoe breng je dat over?

    Ervaring met theater is niet nodig.